Profiel

Aangenaam. Mijn naam is Nick Grooff. Ik werk zelfstandig als adviseur en manager in organisatieverandering, trainer en coach.

_MG_3073

Van oorsprong ben ik bedrijfskundig opgeleid en ik ben vooral geïnteresseerd in hoe mensen samenwerken, hoe je organiseert en wat wel en niet werkt. Hoe je samen nieuwe dingen creëert en waarde aan de maatschappij toevoegt.

Na mijn studie ben ik min of meer de automatisering ingerold. Ik werkte kort als systeemontwikkelaar, maar vervolgens vooral op het snijvlak van ICT en bedrijfsprocessen. Boeiend, want zo merk je wat wel en niet werkt voor gebruikers. En hoe managers aankijken tegen technologie en tegen wat hun medewerkers daarmee doen.

Veranderkant 

Als IT manager en later consultant ben ik de veranderkant van projecten steeds interessanter gaan vinden. En deed ik ook projecten waar de rol van informatietechnologie maar heel beperkt was. Het was vooral deze vraag die me bezig hield: hoe kan het dat vernieuwing soms zo gemakkelijk gaat en een andere keer zoveel gedoe oplevert. En waarom is de ene organisatie zoveel beter in innoveren dan de andere.

Over die vraag heb ik al die jaren veel bijgeleerd. Door goed op te letten bij klanten, door erover te lezen, door er met andere veranderfanaten over te praten en door er met en bij klanten mee te experimenteren.

Wat ik doe

In de praktijk doe ik nogal verschillende dingen:

  • kennis delen door lezingen en workshops te geven en te schrijven over het vak;
  • onderzoek naar complexe organisatieproblemen, werksessies en verbeterplannen om oplossingen te ontwikkelen;
  • richting geven aan en begeleiden van organisatieverandering – als (interim) manager en verandercoach.

De rode draad? Ik vind het belangrijk dat organisaties en mensen hun volledige potentieel benutten en maximale maatschappelijke waarde creëren. Lukt dat (nog) niet, dan help ik je graag.


 

Nick Grooff | n.e.grooff(at)planet(punt)nl | +(31)6 5135 4892