Over Nick

Als managementadviseur werk ik mee aan het versnellen van innovatie in organisaties. Ik deel kennis en geef praktische adviezen. In de vorm van interactieve webinars en workshops bijvoorbeeld en de artikelen op deze site. Als consultant of programmamanager werk ik ook graag mee om van jouw innovaties een succes te maken.

Ik heb een achtergrond in de bedrijfskunde, heb gewerkt in de ICT en als manager en heb vrij recent nog een Masteropleiding Verandermanagement gedaan. Brede ervaring in het bedrijfsleven en maatschappelijke sectoren. Zelfstandig sinds 2000.

Zelf doe ik ook onderzoek. Momenteel oriënteer ik me op promoveren.

En o ja – voor hoogbegaafden die (meer willen) innoveren en ondernemen geef ik lezingen en schrijf ik artikelen.

Heb je nog tijd voor hobbies en zo?

Ja joh, ik ben best goed in de balans te bewaren.

Werk kan interessant en bevredigend zijn en het betaalt de hypotheek. Maar even graag reis ik met mijn vrouw Linda door Europa, wandel ik het Trekvogelpad met mijn broer Martin, golf ik, oefen ik op mijn gitaar, brouw ik mijn eigen biertje of lees ik een boek.

Heb je ook een paar voorbeelden van opdrachten die je hebt gedaan?

Ja hoor – heel logisch dat je daarnaar vraagt.

Haarlem Effect

2019. Veronique is bestuurder van Haarlem Effect, een snel gegroeide welzijnsorganisatie in Haarlem. Ze gingen over naar een Raad van Toezichtmodel met een eenhoofdige raad van bestuur en dat model vereiste meer nog dan in het verleden, dat ze de resultaten integraal kunnen analyseren en onderbouwde keuzes kunnen maken. Ze waren trouwens ook net gefuseerd.

Een eerder ontwikkelde monitor bracht onvoldoende de staande praktijk in beeld. Veronique voelde zich alleen staan in wat ze voelde als een bijna onmogelijke taak de besturing te verbeteren. De winkel was open. Maar er was te weinig expertise op het gebied van bedrijfsvoering.

‘Nick was goed in staat om vanuit het hier en nu te zien wat er nodig was om de basis op orde te brengen en vervolgens stappen te zetten om de ambities op gebied van professionalisering stuk voor stuk te realiseren. Hij versterkte in dat proces het management. En bracht mij zo in positie als directeur bestuurder.’

Lees Veroniques hele verhaal hier.

Woonplus Schiedam

2009. Bob is directeur bestuurder van Woonplus, een woningcorporatie in zwaar weer. De woningen zijn oud, er is te weinig geld om nieuw te bouwen en te renoveren. Fuseren dan maar? Nee, want dat kost veel tijd en energie. Die kun je beter gebruiken.

Samen met de mensen van Woonplus maken we een nieuw ondernemingsplan. Centraal staat: meer focus op de kerntaak, bewoners zelf in actie laten komen, de organisatie afslanken, de service op peil houden door digitalisering. Ik begeleid de transitie door een ontwikkelplan te maken en collega’s te begeleiden in de verandering. In projecten, met werksessies en door persoonlijke begeleiding.

Het resultaat: vandaag nog is Woonplus een sterke en onafhankelijke woningcorporatie in Schiedam, die zelfs het voortouw neemt in de verduurzaming van woningen in de stad.

Dit zei Bob hier indertijd zelf over:

‘Nick was mijn linker- en rechterhand tijdens een stormachtige periode bij Woonplus. We hebben samen een nieuwe koers uitgezet en structuur aangebracht in de verbeterprojecten. Nick was voor mij een fijne spiegel, een praatpaal. Hij schaakt eenvoudig op verschillende borden, is een prettige en behulpzame sparringpartner, is creatief en precies en werkt graag resultaatgericht samen. Hij bracht rust in de woelige baren van onze reorganisatie en bracht verbindingen tot stand waardoor we nog betere resultaten haalden. Mede daardoor ziet de toekomst van Woonplus er weer zonnig uit.’

Lees Bobs hele verhaal hier.

Koffie drinken?

Wil jij:

  • Je organisatie innovatiever maken?
  • Dat innovatieve idee dat je al een tijdje hebt, nu echt gaan realiseren?
  • Onderzoeken welke nieuwe kennis of technologie interessant kan zijn?
  • Je business model tegen het licht houden?
  • Die blokkades voor echte vernieuwing nu eens aanpakken?

Ik denk graag vrijblijvend met je mee. Maak hier direct een afspraak: