Kennisdossiers

Deze website is een blog. Regelmatig plaats ik nieuwe artikelen, die je vanaf de homepage kunt openen.

Waar die artikelen over gaan wisselt nog al. Zo schrijf ik over innovatie en (organisatie)verandering. Over leiderschap als bepalende factor voor vernieuwing. Over de rol van technologie en hoe je die effectief implementeert. Maar ook over de raakvlakken van innovatie met kunst en design en incidenteel over keuzes die ik privé maak.

Ik besteed ook regelmatig aandacht aan boeken over deze onderwerpen.

Wil je vanaf nu geen artikelen meer missen?
Ongeveer elke twee maanden verstuur ik een nieuwsbrief.

Daarin steeds een overzicht van de laatste artikelen.
Je kunt je hier inschrijven.

Ben je in een specifiek onderwerp geïnteresseerd? Dan helpt het je misschien om gebruik te maken van mijn kennisdossiers:

  • 101 innovatietips – over wat innovatie is, factoren die bijdragen in innovatie en wat je dus zelf kunt doet om vernieuwing te versnellen. Ik zit nog niet aan de 101. Het is meer een wijze van spreken, dat begrijp je 😉
  • 101 tips voor persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit – over hoe we als mens in elkaar zitten, hoe je gelukkiger en succesvoller wordt. Of in ieder geval wat mensen daarover hebben uitgevonden en bedacht. En soms ook wat mijn eigen ervaring is.
  • Experiment zelfstandig samen werken. Ik werk graag samen en houd ervan bij een koffieautomaat collega’s tegen te komen. Voor de gezelligheid. Maar ook omdat je zo nieuwe ideeën opdoet. Hoe zou het zijn, dacht ik in 2018, en wat zou er gebeuren, als een groepje zelfstandigen 10 weken lang elke vrijdag op één plek zou samenkomen om te werken. In dit dossier de oproep en de evaluaties. We gebruiken de groep nu als elkaars ‘raad van toezicht’ en komen nog steeds vier keer per jaar bij elkaar.
  • Hoogbegaafdheid en innovatie. Onderwerp van mijn masterscriptie in 2017.
  • Innovatiecoaching voor maatschappelijke organisaties. Artikelen die interessant zijn in het licht van het programma dat ik aanbied.
  • Leiderschap bij verandering. Leiderschap is een bepalende factor bij vernieuwing van en binnen organisaties. In dit dossier artikelen over dit onderwerp.
  • Sociale innovatie met ICT. Investeringen in kennis en technologie bepalen gemiddeld genomen 75% van het succes en waarde van innovatie. Ook bij het in gebruik nemen van ICT-systemen is de verspreiding en het gebruik – de sociale innovatie – veel bepalender.
  • Teamontwikkeling. Het team waartoe je behoort is een bepalende factor in je effectiviteit als individu.
  • Visuele-werkconferenties. Een krachtig middel om een diagnose te stellen, op ideeën te komen, een strategie te ontwikkelen, en zo voort. Door toepassing van visuele technieken spreek je ook nog eens de creativiteit van de deelnemers aan.

Een aparte categorie vormt deze: