Op de stapel

Over schrijven (inclusief het verzamelen van materiaal):

 • Sönke Arens: How to Take Smart Notes. Met dank aan Sybren voor de tip.
 • John Vorhaus: The Comic Toolbox.
 • Louis Stiller: Het grote schrijf-doe-boek.
 • Nir Eyal: Hooked.

Over innovatie en het bouwen van mooie organisaties:

 • Frederic Laloux: Reinventing Organizations; A Guide to Creating Organizations Inspired by the Next Stage of Human Consciousness. Ligt al drie jaar op de stapel (maar ik koop sneller dan ik lees). Blijkt geen toeval. Eerst Immunity to Change lezen en Ken Wilbers A Theory of Everything, geeft een goede basis.
 • Eric Ries: The Startup Way. Sinds oktober werk ik bij een klant aan een nieuwe opdracht. een collega testte met wat vragen over hoe ik innovatie zie. vervolgens gaf ze me dit boek. Ik ben benieuwd omdat ik heel enthousiast ben over The Lean Startup. En mijn ervaring is dat de principes uit dat boek ook heel goed toepasbaar zijn binnen grotere bedrijven.
 • David H. Maistner, Charles H. Green & Robert M. Galford: The Trusted Advisor. Met dank aan Chris voor de tip.
 • Erwin Metselaar e.a.: Van weerstand naar veranderbereidheid; Over willen, moeten en kunnen veranderen.
 • Alex Milton & Paul Rogers: Research Methods for Product Design. Gekocht in de aan Schots design gewijde dependance van het Victoria & Albert Museum in Dundee. Omdat het niet alleen om de linkerhersenhelft gaat.
 • Fietje Vaas & Peter Oeij (redactie): Innovatie die werkt. Wetenschappelijk visies op innovatie.
 • En nog een hele reeks andere …