10 manieren om kennis over te dragen binnen organisaties

De Rijksoverheid heeft er veel baat bij dat kennis van ambtenaren die uit dienst gaan of van functie veranderen behouden blijft. Daarom investeerde ze in een overzicht van 10 interventies die je kunt inzetten om die collega (die bijv. met pensioen gaat) ‘af te tappen’, met elkaar een domein in kaart te brengen of de juiste collega’s te laten meedenken over vraagstuk waar je mee bezig bent.

Het levert een handzaam, toegankelijke en zeer praktische handleiding op. Die niet alleen binnen de overheid bruikbaar is, maar voor alle organisaties, waar veel impliciete kennis wordt opgebouwd die voor de langere termijn moet worden veilig gesteld.

Voor alle organisaties dus. Publiek èn commercieel.

10x kennis benutten overzicht
10 x kennis benutten. Tabel met het overzicht van de toegelichte technieken

Het is wel een selectie uit de tools die je hebt om leren en ontwikkelen binnen je instelling of bedrijf te stimuleren. Zo zijn het geen ‘ongoing processen’, zijn het geen technieken voor (persoonlijke) ontwikkeling (gebruik dan bijv. intervisie, coaching of training), zijn het instrumenten die binenn de Rijksoverheid zijn ontwikkeld en worden gebruikt en moeten ze ‘doenlijk’ zijn.

Niettemin is het een heel bruikbaar document geworden, waar je direct als bedrijf een selectie uit kunt maken en concreet mee aan de slag kunt!

Je download het document hier.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.