HB – wat moet je ermee? HB-café Alkmaar 3 februari 2023

Het leven kent heel gelukkige momenten, maar is aan de andere kant niet altijd gemakkelijk.

Dat geldt niet alleen voor HB-ers, maar die hebben daarbij wel met specifieke obstakels te maken. En zijn zich daarvan misschien extra bewust.

Dat geldt zeker als je nog maar net hebt ontdekt dat je hoogbegaafd bent. Maar ook ‘ervaren’ HB-ers worstelen hier vaak nog mee.

Er zijn veel onderzoekers en schrijvers die hebben gepubliceerd over hoe dat komt en wat je kunt doen om niettemin een gelukkig en betekenisvol leven te leiden. Hun adviezen hebben vaak overeenkomsten, maar ze lijken elkaar soms ook tegen te spreken.

In de praktijk werkt het vooral om uit te proberen wat voor jóu werkt.

Op 3 februari sprak ik hierover op het eerste HB-Café Alkmaar van het nieuwe jaar. Ik deelde een aantal van die inzichten. Tussendoor kon je met andere HB-ers je inzichten aanscherpen en delen. Aan het eind vatte ik de lessen samen in concrete tips.

De presentatie van de avond kun je hier downloaden.

Het HB-café Alkmaar organiseren we onder de vlag van het IHBV, een kennis-, project- en netwerkorganisatie die het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen wil verbeteren.

HB-café’s worden in heel Nederland gehouden. Een agenda van de geplande bijeenkomsten vind je hier. Dit is de pagina met informatie over HB-café Alkmaar.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.